Skip to main content

Applicatie Specialist

>

CLdN CARGO maakt deel uit van de CLdN Group, een stabiele en steeds groeiende onderneming. CLdN CARGO is één van Europa's grootste aanbieders binnen de door-to-door logistiek. Wij zijn een asset-based operator, opgedeeld in drie businessunits: Containers, Opleggers en Forwarding. Wij bieden totaaloplossingen aan voor vrachtbeheer en complete diensten voor alle verschepings- en transportbehoeften van onze klanten. Met een internationaal team van bijna 200 mensen richten we ons op duurzame partnerschappen en bieden we op maat gemaakte en innovatieve oplossingen in transport, overal waar we g(r)o(w).

Ben jij op zoek naar de volgende stap in jouw carrière bij een internationale logistieke speler?

CLdN CARGO investeert continu in de toekomst om zich verder te ontwikkelen als een intermodale logistieke dienstverlener met een pan-Europees netwerk. Vanwege de huidige groei alsook de verdere professionalisering van onze organisatie en IT applicaties zijn wij op zoek naar een nieuwe Applicatie Beheerder.

 

Jouw functie:

Als Applicatie Beheerder ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse functioneel beheer en de technische ondersteuning van onze business applicaties en gerelateerde services zoals portals en EDI integraties voor de Container, Trailer en Forwarding divisies. Je fungeert als aanspreekpunt voor interne gebruikers, klanten en vervoerders voor nieuwe initiatieven en geeft 2e lijns applicatie ondersteuning. Daarbij heb je een actieve rol bij het vaststellen van mogelijke verbeteringen, het realiseren van aanpassingen alsook het uitrollen van nieuwe versies binnen onze organisatie. Het opstellen en onderhouden van heldere gebruikersdocumentatie en het verzorgen van trainingen zal ook binnen je verantwoordelijkheid vallen. Waar mogelijk kan je ook zelfstandig IT projecten gaan coördineren.

Behalve de interactie met eindgebruikers vanuit onze operaties zal je ook intensief samenwerken met IT collega’s binnen de CLdN Group, software leveranciers en andere business partners van CLdN CARGO. Je rapporteert aan de Group IT Manager.

 • Dagelijks beheer en tweedelijns ondersteuning van business applicaties binnen CLdN CARGO
 • De realisatie en beheer van diverse EDI interfaces en koppelingen met klanten en leveranciers.
 • Het actief bijdragen aan de verdere professionalisering van de IT services binnen CLdN CARGO, o.a. door het doen van verbetervoorstellen, het opstellen van procedures en werkinstructies etc.
 • Het definiëren en periodiek aanleveren van KPI’s en rapportages met betrekking tot IT performance.
 • Coördinatie / ondersteuning van diverse IT projecten.
 • Regelmatige aanwezigheid op de locaties van CLdN CARGO – Wilrijk, Zeebrugge (BE) en Rotterdam (NL) - is gewenst.

Jouw skills:

 • Je hebt een Bachelor Toegepaste Informatica of Logistiek Management op zak, of gelijkwaardig door relevante ervaring.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in applicatiebeheer en/of EDI integraties
 • Ervaring met portal, BI, SharePoint of SQL is een pluspunt.
 • Goede mondelinge en schriftelijk kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Affiniteit met een operationele en dynamische werkomgeving.
 • Kwaliteiten: proactief, analytisch, oplossingsgericht, flexibel en hands-on.

Dit hebben wij jou te bieden:

CLdN CARGO biedt je een interessante fulltime functie in een leuke en dynamische werkomgeving. Je ontvangt een marktconform loon in functie van je kwalificaties en/of ervaring, aangevuld met extra-legale voordelen, zoals o.m. maaltijdcheques, groepsverzekeringen. Daarnaast bestaan er diverse mogelijkheden tot verdere groei en ontwikkeling binnen de functie en onze organisatie.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen over de vacature of wil je meteen solliciteren? Contacteer dan snel onze HR-afdeling via mieke.lauwers@cldncargo.com met vermelding applicatie specialist (M/V).

PRIVACY NOTICE FOR JOB APPLICANTS

CLdN careers privacy EN
CLdN careers privacy FR
CLdN careers privacy NL

For seafarer jobs, please send your CV and cover letter to recruitment.mla@cldn.com.