Skip to main content

HR Manager

>

CLdN is momenteel op zoek naar een toegewijde HR Manager/Principal HR Officer voor onze Nederlandse groepsvennootschappen. Heb je ervaring in het leiden en professionaliseren van HR-activiteiten? Ben je in staat om autonoom als HR-partner voor het management op te treden? En heb je tevens een sterke affiniteit met recruitment? Aarzel dan niet om te solliciteren voor deze veelzijdige rol! CLdN is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde kade-tot-kade en deur-tot-deur logistieke oplossingen. 

CLdN is opgericht in 1928 en zorgt voor betrouwbaar, kosteneffectief transport dat de belangrijkste economische gebieden van Europa met elkaar verbindt. Met meer dan 30 schepen en 200 afvaarten per week, biedt CLdN shortsea roll-on / roll-off (ro-ro) verbindingen tussen het Europese continent, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Iberia en Scandinavië. Daarnaast biedt CLdN de laagste CO2-voetafdruk van alle West-Europese RoRo-operators. Onze 3.000 medewerkers zorgen ervoor dat CLdN zijn missie kan vervullen namelijk uitblinken als een geïntegreerde aanbieder van maritieme verbindingen.

Jouw functie
In de functie van HR Manager ben je verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel beheer van het HR-beleid binnen de Nederlandse organisatie. Hierbij werk je nauw samen met andere HR teamleden om HR-diensten te verlenen aan verschillende bedrijfsonderdelen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het management en bestuur voor alle HR-gerelateerde casuïstiek en rapporteer je rechtstreeks aan de HR verantwoordelijke van de CLdN groep. 

Jouw verantwoordelijkheden omvatten:

 • HR-Advies: Het begeleiden en adviseren van het lokale management in alle HR-aangelegenheden zoals coaching, loopbaanontwikkeling en disciplinaire maatregelen. Hierbij draag je zorg voor het beheren van processen en arbeidsverhoudingen, inclusief het oplossen van arbeidsconflicten, het beheren van arbeidsvoorwaarden en het zorgen voor naleving van arbeidswetten en -voorschriften.
 • Medezeggenschap: Onderhouden van contact met de diverse organen rondom medezeggenschap, zoals de ondernemingsraad en interne vakbond.
 • Strategisch en operationeel HR-beheer: Ontwikkelen, implementeren en verbeteren van het HR-beleid, in lijn met de organisatiedoelstellingen. Je hebt de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse operationele werking en de continue verbetering van HR-processen, waarbij je voldoende afstemming met het Payroll departement borgt.
 • Leiderschap en Teambeheer: Aansturen van het HR-team (4 medewerkers), en zorg voor een effectieve samenwerking en ontwikkeling van teamleden. Het ontwikkelen en uitbouwen van het HR-team in lijn met de organisatiedoelstellingen.
 • Talentwerving en -behoud: Coördineren van het volledige wervingsproces, van het opstellen van vacatures tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Ontwikkelen van strategieën om talent te behouden en loopbaanontwikkeling te stimuleren.


Jouw skills
Als HR Manager speel je een cruciale rol in het succes van onze organisatie en draag je bij aan het creëren van een gezonde werkomgeving waarin medewerkers kunnen gedijen. Je werkt nauw samen met het senior management en hebt de kans om positieve veranderingen te bewerkstelligen en de bedrijfscultuur te versterken. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van HRM of iets soortgelijks;
 • Bij voorkeur ten minste 4 jaar werkervaring als HR Adviseur/HR Business Partner;
 • Computervaardig, je bent vlot in Excel en Word en hebt bij voorkeur ervaring met AFAS Online en/of Protime;
 • Kennis van salarisadministratie en/of Wet op Ondernemingsraden is een pré;
 • Actuele kennis van sociale wet- en regelgeving en arbeidsrecht.


Dit hebben wij jou te bieden
Een fulltime functie in een stimulerende werkomgeving, met een uitdagende baan waar je de kans krijgt om initiatief te tonen. Binnen de organisatie heerst een informele werksfeer waar ruime mogelijkheden liggen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Ook bieden wij:

 • Een marktconform salaris;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Bedrijfsauto;
 • Een werkplek op ons kantoor in Rotterdam, met de mogelijkheid om parttime en/of incidenteel vanuit huis te werken.


Geïnteresseerd?
Heb je nog vragen over de vacature of wil je meteen solliciteren? Contacteer dan snel onze HR-afdeling via mieke.lauwers@cldn.com met vermelding “HR MANAGER NEDERLAND”.